Najnowsze informacje
Dowiedz się, z jakiego materiału powinny być wykonane, jaki powinny mieć kształt oraz rozmiar.
Odzież gastronomiczna dla kucharzy i kelnerów (2020-09-14)
Branża gastronomiczna rządzi się swoimi prawami. Należą do nich przede wszystkim troska o higienę, odpowiednia prezencja oraz efektywność podczas przyrządzania potraw lub obsługiwania gości. Spełnienie wszystkich elementów ułatwia profesjonalna odzież gastronomiczna dla kucharzy i kelnerów. Zobacz, jak ona wygląda!
Ciasta z owocami sezonowymi (2020-08-22)
Latem chętniej wybieramy lekkie desery, zazwyczaj z owocami. Produkty sezonowe są przez nas częściej wykorzystywane – i słusznie. Jak przygotować smaczne ciasto z owocami, które smakiem zaskoczy każdego? Do przygotowania ciast warto użyć zdrowych i pełnowartościowych - mąka graham i mąka pszenna razowa stają się coraz bardziej popularne, zupełnie jak makaron żytni, który jest o wiele zdrowszy od jego jasnego odpowiednika.
Coraz więcej firm decyduje się na usługi cateringowe na organizowane przez siebie wydarzenia. Profesjonalny catering niesie ze sobą wiele korzyści!
Dlaczego warto zamówić catering na wesele? (2020-01-27)
Catering na wesele to bardzo sensowne rozwiązanie, jeśli organizuje się przyjęcie na nieco większą ilość gości. To spore ułatwienie dla pary młodej, która kolejnych posiłków nie musi przygotowywać samodzielnie. Co za tym idzie na pewno warto zdecydować się na skorzystanie z takiej możliwości, ponieważ oszczędza się w ten sposób czas oraz pieniądze. Nie trzeba zatrudniać żadnych kucharek lub też angażować w takie prace poszczególnych członków rodziny. Wszystkim zajmą się pracownicy zatrudnieni w firmie cateringowej.
Smaczne i zróżnicowane dania podane w elegancki sposób, ale także posiłki dietetyczne. Co obecnie mogą zaoferować swoim klientom firmy cateringowe?
Zalety cateringu dietetycznego w Warszawie (2019-08-05)
W dzisiejszych czasach każdy pragnie żyć zdrowo. Nie zawsze mamy pewność, co do składu produktów żywnościowych kupowanych w sklepach. Na rynku istnieje co prawda wiele gotowych wyrobów, gotowych do samodzielnego przygotowania w domu. Ich skład może czasami pozostawiać wiele do życzenia. Produkty takie często mogą posiadać konserwanty oraz sztuczne polepszacze smaku.
Patelnia grillowa - jaką wybrać? (2019-07-31)
Poznaj rodzaje patelni i zdecyduj, która najlepiej sprawdzi się w Twojej kuchni.
Pestki dyni – wartości odżywcze i zastosowanie (2019-07-29)
Pestki dyni są skarbnicą cynku i dzięki niemu mają właściwości lecznicze. Powinni docenić je przede wszystkim mężczyźni dlatego, że poprawiają one płodność i są pomocne przy przeroście prostaty. Trzeba wiedzieć, że zapotrzebowanie na cynk jest znacznie większe u mężczyzn, niż u kobiet. Specjaliści potwierdzają, że niedobór tego pierwiastka u panów może prowadzić do obniżenia żywotności plemników, stężenia testosteronu i hipogonadyzmu.
Wybór menu na imprezę firmową może, ale nie musi być trudny. Najważniejsza pozostaje odpowiedź na pytanie o to, kto przygotuje przekąski. Kupowanie gotowych dań w ostatniej chwili, czy to w restauracji czy w supermarkecie, jest ryzykowne. Możemy mieć kłopot zarówno z ilością jak i z jakością jedzenia. Dlatego warto zawczasu zamówić sprawdzoną obsługę cateringową i wraz pracownikami firmy planującej event opracować listę przekąsek mile widzianych na każdym stole.
W dniach 27-29 marca 2019 r. stoiska blisko 300 Wystawców z 21 krajów odwiedziło ponad 22 tys. osób. Goście przyjechali z 40 różnych państw. Targi, które po raz pierwszy odbyły się w Ptak Warsaw Expo, zostały niezwykle pozytywnie przyjęte przez branżę gastronomiczno-hotelarską. Specjalistyczne szkolenia i konferencje stały na bardzo wysokim poziomie, imprezę uatrakcyjniły liczne konkursy kulinarne oraz mistrzowskie pokazy. Stoiska Wystawców tętniły życiem, nie dziwi więc okazywane zadowolenie uczestników.
Jak stracić zbędne kilogramy? (2019-02-21)
Zdrowa i szczupła sylwetka jest marzeniem wielu kobiet. Niestety bywa, że walka o nią, jest prawdziwą walką z wiatrakami. Dieta za dietą, a waga stoi w miejscu, albo rośnie? Zapewne powodem, takiego stanu rzeczy są błędy żywieniowe, jakie popełniamy na co dzień. Pytanie zatem, jak szybko i bez efektu jojo zgubić nadprogramowe kilogramy i cieszyć się zdrowiem?
Firmowe imprezy integracyjne w Katowicach (2019-01-25)
Dobra impreza integracyjna to taka, która na długo pozostaje w pamięci jej uczestników. Aby osiągnąć taki efekt, konieczne jest postawienie na oryginalność oraz dopasowanie programu eventu do upodobań pracowników. Niektórzy są zwolennikami aktywnego wypoczynku, inni preferują gustowne kolacje, jeszcze inni lubią ze sobą konkurować i poszukują adrenaliny. Przygotowując imprezę integracyjną należy więc przede wszystkim skonsultować ten pomysł z pracownikami, tak, aby to wydarzenie nie było dla nich kolejnym obowiązkiem, a naprawdę dobrą zabawą i okazją do wzajemnego poznania się.
Czy matcha może wpływać na stan zdrowia? (2018-12-21)
Każdy z nas żyje dziś w ciągłym biegu i nie ma na nic czasu. Bardzo cierpi na tym przede wszystkim nasze zdrowie, ponieważ nie odżywiamy się właściwie, zbyt mocno stresujemy i denerwujemy. Do tego dochodzą używki, jak chociażby kawa pijana codziennie, które nie wpływają pozytywnie na kondycję organizmu i często pozbawiają go wszelkich składników odżywczych, wypłukując je. Chcąc zadbać nieco o siebie i podnieść swój poziom energii, warto rozważyć picie zielonej herbaty matcha, która doskonale wpływa na organizm, a jednocześnie delikatnie pobudza go do funkcjonowania, nie przynosząc jednocześnie niepożądanych skutków.
Cukier jest składnikiem niezbędnym w diecie każdego dziecka, ponieważ zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mózgu i mięśni, a także pozytywnie wpływa na dobre samopoczucie. Jego nadużywanie może jednak prowadzić do otyłości, cukrzycy, a z czasem również do chorób układu krążenia. Co istotne, dzienną dawkę cukru łatwo przekroczyć, tym bardziej, że można go znaleźć również w produktach, które na pozór uznawane są za zdrowe.
Jak wybrać odpowiedni catering dietetyczny? (2018-10-05)
Zastanawiasz się nad przejściem na dietę pudełkową? Sprawdź na co zwracać uwagę podczas wyboru cateringu dietetycznego.
Wszystko co musisz wiedzieć o suszarkach do grzybów (2018-09-06)
Suszenie rozmaitych produktów jest jedną z najskuteczniejszych metod konserwowania żywności. Wysokiej klasy suszarki pozwalają m.in. na suszenie ziół, warzyw, owoców, a także… grzybów. Jak działają tego typu urządzenia? Jak wybrać najlepszą suszarkę? Na co warto zwrócić uwagę podczas wstępnej selekcji? Tego dowiecie się z naszego artykułu. Zaczynamy!
Czym jest zdrowe odżywianie? (2018-08-08)
Wymagająca praca, stres, zmęczenie i brak czasu to jedne z częstszych przyczyn niezdrowego odżywiania. Skutki takiego jedzenia mogą pojawić się szybko lub dopiero po dłuższym czasie. Bez względu na to, jak nasz organizm toleruje śmieciowe jedzenie, powinniśmy go unikać.
Prowadzenie lokalu gastronomicznego to duża odpowiedzialność. Poza profesjonalnymi i wykwalifikowanymi kucharzami oraz personelem potrzebne jest też wyposażenie, które sprawi, że kuchnia będzie w pełni funkcjonalna. Adekwatny dobór urządzeń i mebli zapewni komfort pracownikom – to od niego w głównej mierze będzie zależeć powodzenie biznesu. Warto dowiedzieć się już teraz, jakie meble są niezbędne w każdym lokalu gastronomicznym.
XII I Festiwal Kuchni Greckiej na XXI I Międzynarodowych Targach Gastronomicznych EuroGastro w Warszawie (2018-01-30)
„Festiwal Kuchni Greckiej” to nie tylko wydarzenie skupione wokół promocji kuchni greckiej, ale również prestiżowy konkurs kulinarny, w którym udział wezmą profesjonalni kucharze z wielu zakątków kraju. XIII Festiwal Kuchni Greckiej Teo Vafidisa, odbędzie się 23.03.2018r. podczas XXII Targów EuroGastro 2018 – w Centrum Targowo Kongresowym MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie.
Nowa odsłona wirtualnych targów e-gastro.com działających 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu! (2017-10-30)
Wirtualne Targi e-gastro.com to portal b2b stworzony na potrzeby właścicieli i menedżerów hoteli, restauracji, kawiarni, cukierni, piekarni, lodziarni, sieci gastronomicznych oraz firm cateringowych. To ogólnodostępne i zawsze aktualne źródło informacji o produktach i usługach dla gastronomii i hotelarstwa, które funkcjonuje 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu, 365 dni w roku.
11 października 2017w Warszawie odbył się Kongres Szefów Kuchni. Coroczne największe spotkanie szefów kuchni. W Kongresie udział wzięło 1.440 uczestników. Kongres miał formę zamkniętą. Uczestniczyć w nim mogły jedynie osoby wcześniej zarejestrowane i zaakceptowane przez Organizatora.
Targi Mazury HoReCa, Ostróda 2018 (2017-10-10)
W dniach 17-18.04.2018r. w Expo Mazury w Ostródzie odbędzie się trzecia edycja targów Mazury HoReCa. Poprzednie edycje cieszyły się sporym zainteresowaniem wystawców i odwiedzających, każda z nich zgromadziła ponad stu wystawców z branży gastronomicznej, hotelarskiej i cateringowej.
22. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz 11. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel to najważniejsze spotkania dla branży HoReCa. Oba wydarzenia odbędą się w dniach 21-23 marca 2018 w Warszawie. Wystawcy z całego świata zaprezentują najwyższej jakości wyposażenie gastronomiczne i hotelarskie oraz szeroką ofertę żywności, napojów i alkoholi.
Kongres Szefów Kuchni to największe spotkanie Szefów Kuchni w Polsce. W tym roku odbędzie się ono 11 października 2017, w Centrum MT Polska, na ulicy Marsa 56C w Warszawie.Jest to jedyna w swoim rodzaju okazja do wymiany poglądów pomiędzy szefami z całej Polski. W trakcie wydarzenia będzie także możliwość rozmowy z około 100 Dostawcami HoReCa.
Kongres Szefów Kuchni 2017 (2017-08-17)
Kongres Szefów Kuchni to największe spotkanie Szefów Kuchni w Polsce. W tym roku odbędzie się ono 11 października 2017, w Centrum MT Polska, na ulicy Marsa 56C w Warszawie.
Już teraz możemy zdradzić, że partnerem targowym ponownie będzie Bellavita EXPO. Spodziewamy się jeszcze większej ilości wystawców z Włoch, którzy zaprezentują doskonałe produkty rzemieślnicze, wina, sery, oliwy, desery oraz wiele innych. Ponownie odbędą się pokazy kulinarne z udziałem gwiazd sztuki gastronomicznej. Targom będą towarzyszyć warsztaty i degustacje winiarskie prowadzone przez znanych sommelierów.
Porcja branżowej wiedzy na EuroGastro i WorldHotel. (2017-03-24)
Już wkrótce świetna okazja, by dowiedzieć się więcej o zarządzaniu biznesem gastronomicznym i hotelowym, poznać tajniki przygotowywania najlepszej kawy, a także zaczerpnąć inspiracji kulinarnych. Duży wybór szkoleń i warsztatów czeka na tych, którzy odwiedzą 21. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz 10. Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel. Oba wydarzenia odbędą się w dniach 5-7 kwietnia br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie.
Program targów EuroGastro i WorldHotel 2017 (2017-02-17)
Zapraszamy do zapoznania się z programem targów EuroGastro i WorldHotel 2017. Tradycją Targów EuroGastro jest bogaty program wydarzeń towarzyszących, na które składają się przede wszystkim: pokazy kulinarne, konkurs kawowy, a także warsztaty, szkolenia i seminaria. Uczestnicy Targów WorldHotel 2017 liczyć mogą na bogaty program wydarzeń towarzyszących, na które składać się będą przede wszystkim szkolenia i seminaria. Dzięki takim wydarzeniom profesjonaliści z branży będą mogli doskonalić swoje umiejętności, poznawać aktualne tendencje i kierunki rozwoju w hotelarstwie.
Sektor EcoFood hitem targowym! (2017-01-19)
Sektor żywności ekologicznej jest to jeden z najdynamiczniej rozwijających się sektorów branży spożywczej, a Polacy wciąż mają niezaspokojony apetyt na żywność ekologiczną. Branża żywności ekologicznej, mimo że wciąż niewielka, ma stale rosnący poziom. Popyt na ekologiczną żywność rośnie w tempie około 20% rocznie. Wychodząc naprzeciw tym trendom organizatorzy targów WorldFood Warsaw postanowili szczególną uwagę poświęcić strefieEcoFood.
EuroGastro to najważniejsze wydarzenie targowe w Polsce dla sektora HoReCa. Tradycją Targów EuroGastro jest bogaty program wydarzeń towarzyszących, na które składają się przede wszystkim: pokazy kulinarne, konkurs kawowy, a także warsztaty, szkolenia i seminaria. Dzięki takim wydarzeniom profesjonaliści z branży mogą doskonalić swoje umiejętności, poznawać aktualne tendencje i kierunki rozwoju, a także podpatrywać działania mistrzów.
Targi SweetTARG, to dla regionalnych przedsiębiorców zawsze dobra okazja do spotkania z wiodącymi dostawcami dla branży cukierniczej, piekarniczej i lodziarskiej. Serdecznie zapraszamy na 8 Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie SweetTARGi, które odbędą się w dniach 25-27 marca 2017r. w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach.
Największe spotkanie Szefów Kuchni w Polsce za nami. (2016-10-24)
12 października 2016 w Warszawie odbyło się największe dotychczas zorganizowane spotkanie szefów kuchni. W Kongresie udział wzięło 1.210 uczestników. Szefowie chętnie brali udział w piętnastu profesjonalnych warsztatach produktowych zorganizowanych przez Dostawców. Organizator planuje kolejną edycję Kongresu w roku 2017.
Program imprezy O Kuchnia 2016 (2016-09-15)
O Kuchnia! to interaktywne wydarzenie, które ukazuje szeroko pojętą tematykę kulinariów. Wydarzenie przyciąga amatorów dobrego jedzenia i gotowania, warsztatów kulinarnych i tematycznych a także kultury streetfood, świetnej atmosfery, dobrej muzyki i rozrywki.
Kongres Szefów Kuchni 12 października 2016 Centrum Targowo – Kongresowe MT Polska, Warszawa (2016-07-11)
Kongres Szefów Kuchni powstał z myślą o integracji środowiska, lepszej wymianie poglądów i opinii oraz zapewnieniu szefom kuchni najwyższej jakości wiedzy merytorycznej z zakresu zarządzania zasobami ludzkimi, zakupami, zapasami, całą restauracją, własnym nazwiskiem oraz treningu przywództwa.
Kulinarne Mistrzostwa Polski (2016-06-06)
Kulinarne Mistrzostwa Polski – to nowy konkurs, który będzie miał swoją premierę 12 października br. podczas 9. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel 2016 organizowanych w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ul. Marsa 56C w Warszawie.
Największe merytoryczno - networkingowe spotkanie Szefów Kuchni w Polsce 12 października w Warszawie (2016-05-18)
Kongres Szefów Kuchni to nie tylko krótki kurs zarządzania dla Szefów Kuchni, istotna debata o gastronomii i możliwość poznania ludzi z branży oraz wymiany doświadczeń i wiedzy. Przewidzieliśmy również prezentację nowości w zakresie usług i produktów, a także możliwość przeprowadzenia w przerwach pomiędzy blokami merytorycznymi, w trakcie sesji networkingowych - pokazów i szkoleń produktowych dla zainteresowanych. Zapraszamy Dostawców do Strefy Dostawców. Szczególnie zachęcamy do prezentacji producentów i dostawców produktów lokalnych i ekologicznych. Wszystkich Szefów Kuchni zainteresowanych Kongresem zachęcamy do rejestracji już teraz.
250 wystawców z 24 krajów świata, ponad 4 tysiące zwiedzających z 48 państw, w tym 128 przedstawicieli krajowych i międzynarodowych mediów, liczne zagraniczne delegacje. Tak w skrócie można podsumować minioną III edycję Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw.
Od 90 lat Międzynarodowe Targi Hotelarstwa, Gastronomii, Żywienia Zbiorowego, Piekarstwa i Cukiernictwa INTERNORGA w Hamburgu są barometrem branży gastronomicznej w Europie i platformą wymiany fachowej wiedzy, nawiązywania wartościowych kontaktów handlowych oraz miejscem prezentacji innowacyjnej oferty, kompleksowych rozwiązań i najnowszych trendów panujących w branży. Jubileuszowa edycja targów potwierdziła po raz kolejny wiodące znaczenie targów INTERNORGA dla branży HoReCa w Niemczech i Europie gromadząc 1.300 wystawców z 25 krajów (w tym 10 firm z Polski) oraz 95.000 zwiedzających z Niemiec i zagranicy.
Sztuka parzenia kawy (2016-03-31)
Przeciętny mieszkaniec Starego Kontynentu wypija w ciągu roku 160 litrów kawy, co w przeliczeniu oznacza około czterech filiżanek na jedną osobę w ciągu dnia. Różne badania dowodzą także, iż ponad 80% Polaków deklaruje spożywanie kawy każdego dnia.
Kongres Szefów Kuchni 2016 (2016-03-18)
12 października w Warszawie odbędzie się Największe merytoryczno - networkingowe spotkanie Szefów Kuchni w Polsce! Integracja, nowe relacje, wymiana wiedzy, profesjonalne sesje networkingowe, interesujące merytoryczne wystąpienia i dyskusje eksperckie, nowości, prezentacje dostawców, to powody, dla których warto uczestniczyć w największym spotkaniu Szefów Kuchni w Polsce.
Drinki, które zna niemalże każdy, nie tylko bywalec barów – wyśmienite, doskonałe na różne okazje zarówno dla kobiet, jak i dla mężczyzn, a przy tym wcale nie takie trudne w samodzielnym przyrządzeniu w domowym zaciszu. Jeżeli chcesz poznać najbardziej popularne koktajle alkoholowe świata, zapraszamy do lektury!
Drinki, które zna niemalże każdy, nie tylko bywalec barów – wyśmienite, doskonałe na różne okazje zarówno dla kobiet, jak i dla mężczyzn, a przy tym wcale nie takie trudne w samodzielnym przyrządzeniu w domowym zaciszu. Jeżeli chcesz poznać najbardziej popularne koktajle alkoholowe świata, zapraszamy do lektury!
Rekordowa edycja targów INTERGASTRA w Stuttgarcie odzwierciedliła pozytywny nastrój w branży HoReCa (2016-03-08)
W dniach 20-24 lutego odbyła się 28. edycja jednej z największych i najważniejszych imprez wystawienniczych branży HoReCa w Europie – targów INTERGASTRA w Stuttgarcie. Tegoroczna edycja okazała się rekordowa – na powierzchni wystawienniczej 105.000 m2 zgromadziła 1.306 wystawców oraz 96.189 zwiedzających z 54 krajów, odzwierciedlając pozytywną koniunkturę, optymizm i gotowość do inwestycji branży oraz potwierdzając pozycję wiodących targów branży HoReCa w obszarze niemieckojęzycznym.
Jak odnieść sukces w gastronomii? (2016-02-26)
O sukcesie restauracji nigdy nie przesądza jeden czynnik. Jest to suma działań i zjawisk. Jedno pozostaje bez zmian; sercem każdego lokalu gastronomicznego jest profesjonalna kuchnia i to właśnie tam leży źródło sukcesu firmy.
Program VII edycji SweetTARGi 2016 w Katowicach (2016-02-16)
7 edycja targów SweetTARGi, będzie znakomitą okazją do zaprezentowania nowości i premier w branży cukierniczej, piekarniczej, lodziarskiej i gastronomicznej. Ponadto, do spotkania szerokiego grona specjalistów i profesjonalistów, którzy jak zawsze tłumnie pojawiają się w nowo otwartym Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach (lokalizacja obok Spodka).
Apetyt na ekologię i tradycję (2016-02-12)
Polacy coraz więcej uwagi przywiązują do żywności organicznej i produktów z certyfikatami. Równie chętnie sięgamy po żywność tradycyjną, lokalną czy pochodzącą „prosto od rolnika”.
Najlepsze rozwiązania dla małej gastronomii. (2016-01-29)
Aby zwiększyć ruch w sklepie i uczynić go atrakcyjniejszym miejscem, do którego klienci chętniej będą zaglądać, wielu właścicieli decyduje się na otwarcie kącika z gastronomią, a jeżeli okazuje się ona sukcesem (co ma miejsce w większości przypadków), osobnego lokalu na małą gastronomię.
Targi INTERNORGA są barometrem branży gastronomicznej w Europie. To w czasie tej imprezy, dzięki najwyższej fachowości wystawców oraz korzystnemu marcowemu terminowi tworzą się trendy na nadchodzący sezon, pokazywane są nowatorskie produkty i techniczne innowacje. Wiele firm czeka z premierową prezentacją swoich nowości właśnie na targi INTERNORGA.
Karnawałowa odsłona Targów FOOD-to-GO. (2016-01-14)
Koniec karnawału, a tym samym Tłusty Czwartek zbiega się z 6. Targami Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO, 3-4 lutego 2016, AmberExpo, Gdańsk. Jak podaje historia, pierwsza wzmianka na temat pączków w Polsce pochodzi właśnie z Gdańska, dlatego zapraszamy wszystkich restauratorów do podtrzymania trójmiejskiej tradycji oraz poszukiwania inspiracji na targach.
W terminie 11 – 16 marca odbędzie się 90. edycja najstarszej (od 1921 roku) i największej w Europie oraz jednej z największych i najbardziej prestiżowych imprez wystawienniczych branży HoReCa na świecie. Targi INTERNORGA są barometrem branży gastronomicznej w Europie. To w czasie tej imprezy, dzięki najwyższej fachowości wystawców oraz korzystnemu marcowemu terminowi tworzą się trendy na nadchodzący sezon, pokazywane są nowatorskie produkty i techniczne innowacje. Wiele firm czeka z premierową prezentacją swoich nowości właśnie na targi INTERNORGA.
Zainwestuj w odpowiednią odzież ochronną (2015-12-08)
W naszym kraju istnieją zasady Bezpieczeństwa i Higieny Pracy, których należy przestrzegać. Jedne z nich mówią o czynnościach, jakie można, a jakich nie powinno się wykonywać podczas pracy, inne natomiast regulują takie kwestie jak chociażby odzież robocza.
20. Targi EuroGastro - jubileuszowa edycja (2015-12-07)
EuroGastro to najważniejsze i największe wydarzenie targowe w Polsce dedykowane branży HoReCa. Ideą targów EuroGastro jest przedstawienie pełnej i różnorodnej oferty produktów, usług i rozwiązań dla gastronomii. Na EuroGastro obecni są przedstawiciele wiodących firm z Polski i z zagranicy, co stanowi znakomitą okazję do porównania ich oferty, a także do nawiązania międzynarodowych kontaktów handlowych.
6. Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO ponownie zaskoczą wszystkich przybyłych (2015-11-12)
Organizatorzy Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO (3-4 lutego 2016, AmberExpo, Gdańsk) kolejny raz zaskakują świeżym podejściem do organizacji targów i już dziś zapowiadają, kolejną nowość wśród stref tematycznych.
Ślub i towarzyszące mu przyjęcie weselne to najważniejszy dzień w życiu młodej pary. Jeżeli chcesz, aby było to niezapomniane wydarzenie i planujesz zorganizować tą wyjątkową uroczystość w nietypowym miejscu, w którym trudno o dobry catering, zadbaj zawczasu także o tą kwestię.
Rola stołu w Sali bankietowej (2015-10-07)
Przygotowanie się do konferencji, bankietu lub innej uroczystej imprezy jest ściśle związane z jej późniejszym przebiegiem. Na końcowy efekt wpływ mają poszczególne działania, dokonywane już na etapie organizacji. Większość uczestników jako warunek udanej imprezy na pierwszym miejscu wymienia atmosferę jej towarzyszącą oraz wystrój sali. Inni skupiają się na menu, a jeszcze inni na tym, jak i na czym zostały podane potrawy.
Catering na imprezach firmowych (2015-10-05)
Agencje eventowe organizując imprezy dla firm korzystają zwykle z usług różnych podwykonawców. Pikniki firmowe, wieczorowe imprezy tematyczne, różnego rodzaju wydarzenia firmowe, takie jak np. prezentacja nowego produktu czy świętowanie 25-lecia działalności firmy, wymagają nie tylko odpowiedniego programu artystycznego, ale również suto zastawionego stołu. Dlatego jednym z podwykonawców świadczących usługi dla agencji eventowych, są firmy cateringowe.
Przyszłoroczne targi odbędą się w nowo otwartym Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach (lokalizacja obok Spodka). 7 edycja targów SweetTARGi, będzie znakomitą okazją do zaprezentowania nowości i premier w branży cukierniczej, piekarniczej, lodziarskiej i gastronomicznej. Ponadto, do spotkania szerokiego grona specjalistów i profesjonalistów, którzy jak zawsze tłumnie pojawiają się w Katowicach.
Wybór pieca dla piekarni rodzinnych (2015-09-26)
Tradycyjne, małe piekarnie rodzinne na trwałe zrosły się z polskim krajobrazem. Jednak tradycja nie oznacza zamknięcia się na nowoczesne technologie. Tym bardziej, że szansą na sukces rynkowy tego typu przedsiębiorstw jest optymalne wykorzystanie posiadanych możliwości i stworzenie własnej niszy rynkowej.
Jesienny Outlet HoReCa (2015-09-18)
Przedstawiamy zupełnie nowe wydarzenie, które ma szanse na stałe wpisać się w kalendarz spotkań branży HoReCa. Ideą outletu jest stworzenie przestrzeni wyprzedażowej sprzętu, akcesoriów i mebli w bardzo atrakcyjnych cenach.
Biznes Restauracje&Catering - pobierz bezpłatnie (2015-08-24)
Biznes Restauracje&Catering - Pierwszy na rynku magazyn, który odkrywa sprawdzone i gotowe rozwiązania z restauracji i firm cateringowych.
Organizujesz konferencję? Zapraszasz gości zza granicy i chcesz dobrze wypaść? Wszystko masz dopięte na ostatni guzik, ale pojawia się mały problem - jedzenie. Co wybrać? Przekąski? Czy może wykwintny obiad? Znamy odpowiedź na Twoje bolączki! Wystarczy, że zwrócisz się do odpowiedniej firmy, która świadczy usługi cateringowe. Wtedy na pewno wybierzesz idealne menu na konferencję! Nie wierzysz? Przekonaj się!
Schab po staropolsku (2015-05-27)
Schab kojarzy się głównie z tradycyjnymi kotletami lub pieczenią, którą kroimy w plasterki i kładziemy na kanapki. Tymczasem z tego niezwykle smacznego i chudego mięsa, pełnego wartościowych składników odżywczych możemy przyrządzić prawdziwie odświętne danie, którym zachwycimy rodzinę oraz przyjaciół. Oto kilka wskazówek, jak wykonać wyśmienity schab po staropolsku ze śliwką.
Znakomici kucharze - Malika Juchnowicz i Krzysztof Szulborski oraz mistrzowie piekarstwa i cukiernictwa podzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem w dniach 27-29 maja podczas Targów GASTROEXPO, BALTPIEK, POLFISH, MLECZNA REWIA. Imprezom towarzyszą szkolenia i wykłady dla profesjonalistów z branży spożywczej i gastronomicznej oraz konkursy kulinarne i cukiernicze, którym pikanterii doda prowadzący je showman Krzysztof Skiba.
Niespełna 200 wystawców z 28 krajów świata, około 3300 zwiedzających z 47 państw, liczne zagraniczne delegacje, międzynarodowi i polscy dziennikarze, wiele ciekawych debat i paneli dyskusyjnych. Tak w skrócie wyglądała II edycja WorldFood Warsaw
Jak zorganizować huczną imprezę firmową? (2015-05-04)
Logistyka imprezy integracyjnej dla pracowników jest bardzo ważna. Jeśli firma nie dysponuje odpowiednią ilością mebli czy sprzętu cateringowego, zawsze może skorzystać z oferty wyspecjalizowanej wypożyczalni.
Smaczne jedzenie z dostawą w Warszawie (2015-04-23)
Obecnie jak grzyby po deszczu na niemal każdej z warszawskich ulic wyrastają nowe punkty gastronomiczne oferujące jedzenie typu fast-food z dostawą na telefon. Mieszkańcy stolicy nie są na szczęście skazani wyłącznie na hamburgery i kebaby.
Kolory i smaki EuroGastro (2015-04-20)
281 wystawców z 17 krajów przedstawiło swoją ofertę, a targi odwiedziło niemal 20 tysięcy osób. Prezentacje produktowe, gotowanie na żywo i pokazy mistrzów kulinarnych były tłem dla rozmów biznesowych, które przez trzy dni toczyły się w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska. Po raz kolejny przedstawiciele sektora HoReCa potwierdzili, że EuroGastro to miejsce, w którym spotyka się biznes gastronomiczny.
Marki własne sukcesywnie zdobywają nowych klientów! (2015-03-31)
Styl życia ludzi zmienia się, a co za tym idzie zmieniają się również preferencje zakupowe. Jeszcze kilka lat temu produkty oferowane pod marą własną sklepu (tzw. private label) nie wzbudzały zaufania, a teraz coraz częściej trafiają do zakupowych koszyków!
Targi Gastro Arena już w kwietniu (2015-03-30)
Zbliża się I edycja Targów Gastronomicznych Gastro Arena która umożliwi wszystkim miłośnikom kuchni poznanie najnowszej oferty gastronomicznej. Wydarzenie to będzie również okazją do spotkania kulinarnych autorytetów. Podczas 3 dniowych targów odbędzie się finał konkursu „Mistrz Szkolnej Patelni” podczas którego młodzi kucharze będą rywalizować o tytuł „Mistrza”. Dużą atrakcją dla zwiedzających będą pokazy „Live Cooking”.
W dniach 13 - 18 marca w Hamburgu odbyła się 89. edycja najstarszych i największych w Europie oraz jednych z najbardziej prestiżowych na świecie targów branży HoReCa - Międzynarodowych Targów INTERNORGA.
Już 9 i 10 kwietnia w EXPO XXI w Warszawie odbędą się Międzynarodowe Targi Opakowań Packaging Innovations. Blisko 200 wystawców, kilka tysięcy odwiedzających, to liczby które każdego roku rosną „w oczach”. Nic dziwnego, bowiem targi Packaging Innovations to więcej niż sama ekspozycja wystawiennicza, to dwa dni przepełnione wiedzą, spotkaniami, prezentacjami i konferencjami.
Odzież ochronna w lokalach gastronomicznych (2015-03-04)
Na krajowym rynku w szybkim tempie zwiększa się liczba lokali gastronomicznych, którym królują tak zwane „małe gastronomie". Oczywistym wydaje się fakt, że obiekty te ze względu na rodzaj prowadzonej działalności powinny spełniać określone normy sanitarne, dążąc do utrzymania czystości i ochrony serwowanych dań przed wszelkimi zanieczyszczeniami.
Sukces V Targów FOOD-to-GO (2015-03-02)
Jedno jest pewne, emocje po Targach Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO, które w dniach 4-5 lutego odbyły się w Gdańsku, długo nie opadną. Rekordowa liczba wystawców i odwiedzających była godnym ukoronowaniem jubileuszowej edycji. Podczas targów można było zapoznać się z ofertą na ok 100 stoiskach wystawienniczych, które odwiedziło blisko 2 000 gości.
Jak przygotować się do cateringu? (2015-02-26)
Usługi cateringowe to obecnie jedna z najbardziej popularnych form organizowania posiłków. Skorzystać z oferty profesjonalnej firmy to rozwiązanie wygodne, komfortowe i do tego bardzo smaczne. Catering sprawdza się w wielu sytuacjach, odciążając osoby potrzebujące usług gastronomicznych, z dodatkowych trosk i zmartwień.
Coraz odważniej zamieniamy swoje pasje w biznesy. Licząc, że przy odrobinie szczęścia, pomocy bliskich i pracowitości uda nam się zarabiać na tym, co sprawia nam przyjemność. Gotowanie niewątpliwie jest zajęciem, dla którego wiele osób zdecydowało się poświęcić swoje „ciepłe” etaty. Jak można zarobić na gotowaniu? Pomysłów jest wiele, oto niektóre z nich.
W 6. edycji Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich Sweettargi weźmie udział ponad stu wystawców z kraju i zagranicy. Stoiska i prezentacje wypełnią dwie hale wystawiennicze o łącznej powierzchni pond 5 tys. m2. Dzięki obecności liderów z branż, odwiedzający będą mieli możliwość poznania najnowszych trendów obowiązujących w tym sezonie. Zaprezentowane zostaną m.in. nowoczesne technologie i innowacyjne rozwiązania wykorzystywane w produkcji wyrobów i artykułów cukierniczych, lodów i różnorodnego pieczywa.
Czy posiłek w restauracji musi dużo kosztować? (2015-02-09)
Posiłek w restauracji to nie tylko możliwość spotkania się ze znajomymi czy rodziną, lecz także wygoda. Jemy w restauracjach coraz więcej i coraz częściej zastanawiamy się, czy może to nas kosztować mniej. Okazuje się, że tak.
Zarejestruj się na Targi FOOD-to-GO i weź udział w warsztatach gastronomicznych z wyjątkowymi gośćmi (2015-01-23)
Masz własną restaurację? Prowadzisz lodziarnię lub cukiernię? A może Twój biznes powiązany jest z cateringiem? Jeśli choć na jedno z tych pytań odpowiedź brzmi tak, nie może Cię zabraknąć na V Targach Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO, które odbędą się już 4-5 lutego. Hala AMBER EXPO w Gdańsku po raz kolejny będzie gościć znakomite gwiazdy gastronomii, doskonałych profesjonalistów w swojej branży jak i osoby dopiero zaczynające swoją przygodę w kulinarnym świecie.
Gdzie bije serce restauracji? (2015-01-06)
Ci, którzy zajmują się prowadzeniem restauracji, baru lub stołówki wiedzą, że nie jest to łatwy chleb. To, co wygląda na banalne z zewnątrz, na zapleczu, w kuchni okazuje się być skomplikowaną pracą, w której nierzadko potrzebne jest strategiczne myślenie.
V Targi FOOD-to-GO już w lutym (2014-12-15)
Wraz z początkiem przyszłego roku (4-5 lutego 2015r., AMBER EXPO, Gdańsk) odbędą się V Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Jest to najważniejsze wydarzenie w branży gastronomicznej na Pomorzu. W ramach V Targów FOOD-to-GO inspiracji będzie można szukać w trzech specjalnych strefach tematycznych.
Sprzęt cateringowy dla profesjonalisty (2014-12-12)
Catering znajduje się w ofercie wielu "stacjonarnych" restauratorów. Stanowi również samodzielny byt w biznesie. W niniejszym artykule zastanawiamy się nad tym, jaki jest minimalne wyposażenie firmy oferującej usługi cateringowe.
Marzeniem chyba każdego restauratora jest to, aby goście zawsze chętnie wracali do jego lokalu. Gustownie urządzone wnętrze dopełnione smakiem doskonałych posiłków jest kluczem do sukcesu.
Co zrobić, aby odnieść sukces w branży cateringowej? Zasłynąć na rynku najlepszym jedzeniem. Aby tak się jednak stało potrzeba jak najlepszej jakości produktów i składników, dzięki którym nasze potrawy zyskają niezwykły smak i wyróżnią się pozytywnie na rynku. Wybór właściwego dostawcy nie jest jednak łatwy.
Coraz głośniej o targach FOOD-to-GO (2014-09-05)
Targi FOOD-to-GO to najważniejsze wydarzenie w branży gastronomicznej na Pomorzu, które odbywa się cyklicznie już od pięciu lat. Tym co wyróżnia targi FOOD-to-GO to oprócz szerokiej oferty, ciekawy program towarzyszący obejmujący trzy strefy tematyczne: strefę Deserowych Inspiracji, Bezglutenową oraz Tradycyjnych Smaków Pomorza.
Wizerunek obsługi gastronomicznej ma znaczny wpływ na to, jak klienci postrzegają cały lokal. Praca kelnera wiąże się z ciągłym kontaktem z ludźmi, którzy automatycznie zwracają uwagę na jego zewnętrzny wygląd i zachowanie.
Organizacja eventu od strony gastronomicznej to wyzwanie, które musi sprostać niejednokrotnie wysublimowanym gustom uczestników. Przecież każdy z nas nosi w sobie potrzebę otaczania się tym, co piękne, co zgodne z naszym poczuciem estetyki. Naprzeciw tym potrzebom wychodzą dziś firmy cateringowe, które rozbudzają uśpione zmysły odbiorców. Bo prawdziwa sztuka taka właśnie jest. Bo taki jest jej cel.
Nowy wymiar sztuki kulinarnej (2014-07-14)
Wraz z nastaniem ery cateringu, sztuka gastronomiczna nabrała nowego wymiaru. Alternatywnego dla tradycyjnej organizacji przyjęć czy imprez w lokalach. Dzięki niemu możliwe stało się zamówienie usługi gastronomicznej i otrzymanie gotowych potraw pod wskazany adres. Dla wielu tak jest znacznie wygodniej, szybciej i co równie ważne, jest niezwykle elegancko. Bo catering stawia sobie za cel wychodzenie naprzeciw gustom klientów i to nie tylko tych smakowych, ale także estetycznych.
HOTEL - GASTRO Meeting 2014 - Targi Wyposażenia Hoteli, Gastronomii i Cateringu w czerwcu w Sosnowcu (2014-05-30)
Targi Hotel-Gastro Meeting to jedyne w swoim rodzaju spotkanie dla branży hotelarskiej w Polsce południowej. Zapraszamy przedstawicieli sektora horeca do wzięcia udziału w w tym niezwykłym spotkaniu branżowym - Targach Wyposażenia Hoteli, Gastronomii i Cateringu - HOTEL-GASTRO Meeting . W tym samym terminie odbędą się również Targi Przemysłu Mięsnego - MEAT MEETING.
WorldFood Warsaw 2014 zakończone: Ponad 3 tys. gości, 100 wystawców z całego świata i pełne sale podczas konferencji (2014-05-19)
Wystawcy, goście i organizatorzy nie kryli zadowolenia po pierwszej edycji Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw 2014. Przez trzy dni imprezy Warszawskie Centrum EXPO XXI odwiedziło ponad 3 tys. gości. Jak mówili wystawcy, najważniejsze że odwiedzający nie byli przypadkowi. Na targi organizowane w formule business-to-business przyszli menadżerowie i szefowie firm z branży spożywczej i innych, które z nią współpracują.
Wyśmienite sushi przy przyjacielskich pogaduchach (2014-05-06)
Pogawędki z przyjaciółkami to jeden z Twoich ulubionych sposobów na spędzenie miłego wieczoru? Plotki, popijanie wina i pyszne przekąski. Najlepiej lekkie, a jednocześnie zdrowe i pożywne. Jeżeli po pracy nie masz czasu ani chęci na samodzielne przygotowanie czegoś na ząb, z pomocą przychodzą Ci lokalne restauracje. Pamiętaj, że nie musisz się do nich osobiście fatygować, by wymarzone jedzenie wylądowało na stoliku w Twoim salonie. Wystarczy wykonać kilka prostych kroków, posługując się laptopem, smartfonem czy tabletem.
Podsumowanie targów EuroGastro 2014 (2014-04-14)
18. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro 2014 przeszły już do historii. Wzięło w nich udział 278 wystawców z 17 krajów, a przez hale wystawiennicze Centrum Targowo-Kongresowego MT Polska w Warszawie przewinęło się niemal 20 000 odwiedzających. Podczas EuroGastro wystawcy zaprezentowali wiele nowości sprzętowych i rozwiązań dla gastronomii, mistrzowie kulinarni wyłonili talenty, a właściciele i managerowie restauracji skorzystali z wiedzy specjalistów w zakresie marketingu.
Wystawcy z Polski i zagranicy, panele dyskusyjne i specjalne konferencje poświęcone żywności i trendom w branży spożywczej – to wszystko będzie można zobaczyć w trakcie pierwszej edycji Międzynarodowych Targów Żywności World Food Warsaw w Warszawskim Centrum EXPO XXI. Impreza odbędzie się w dniach 9-11 kwietnia 2014r. Będzie to miejsce, gdzie nie powinno zabraknąć profesjonalistów branży HoReCa - osób podejmujących decyzje w zakresie zarządzania, zaopatrzenia oraz wyposażenia sieciowych i niezależnych lokali gastronomicznych.
Najstarsze i największe w Europie targi branży HoReCa potwierdziły swoją wiodącą pozycję (2014-03-25)
W dniach 14 - 19 marca w Hamburgu odbyła się 88. edycja najstarszych i największych w Europie oraz jednych z najbardziej prestiżowych na świecie targów branży HoReCa - Międzynarodowych Targów INTERNORGA. Targi INTERNORGA od 1921 roku są najważniejszą imprezą wystawienniczą dla branży hotelarskiej, gastronomicznej, żywienia zbiorowego oraz piekarstwa i cukiernictwa. Z udziału w tegorocznej edycji targów byli zadowoleni zarówno wystawcy, jak i zwiedzający. Wystawcy chwalili szczególnie najwyższą fachowość odwiedzających i ich gotowość do zakupów.
SweetTARGi – jedyne tak bardzo branżowe wydarzenie dla piekarzy, ciastkarzy i lodziarzy na terenie południowej Polski zakończone. Piąta, trwająca od 1 do 3 marca edycja zgromadziła ponad 100 wystawców z Austrii, Czech, Szwecji, Włoch i Polski. Prezentację targową, która objęła ponad 3 tys. m2, zobaczyło 2,6 tys. profesjonalnych odwiedzających.
Szkolenia MARZEC I KWIECIEŃ 2014 (2014-03-03)
Szkolenia dla przedstawicieli branży HORECA. Szkolenia mają na celu podniesienie jakości w obsłudze klientów, zwiększenie sprzedaży usług hotelowych oraz usług gastronomicznych i cateringowych (cross -selling i up-selling), poznanie najnowszych technik marketingu on-line obiektu hotelowego czy restauracji oraz poznanie różnych form zarządzania (personalnego i finansowego) i wiele innych zagadnień.
World Food Warsaw 2014 (2014-02-28)
Wystawcy z Polski i zagranicy, panele dyskusyjne i specjalne konferencje poświęcone żywności i trendom w branży spożywczej – to wszystko będzie można zobaczyć na pierwszej edycji Międzynarodowych Targów Żywności World Food Warsaw 2014. Na targi World Food Warsaw 2014 zapraszamy profesjonalistów związanych z branżą produkcji żywności. Wystawcami targów, są zarówno przedsiębiorcy oferujący gotowe produkty rolno – spożywcze, jak również przedstawiciele podmiotów związanych z procesem produkcji. Tym samym, mile widziane są również firmy oferujące przyprawy i dodatki do żywności, a także dostawcy technologii i usług branżowych.
Relacja z targów FOOD-to-GO (2014-02-24)
W dniach 5-6 lutego w hali AMBER EXPO w Gdańsku odbyły się IV Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Organizatorem targów jest firma easyFairs®Polska, europejski lider w organizacji imprez branżowych. Tegoroczna edycja spotkała się pozytywnym odzewem ze strony wystawców. Na stoiskach można było zapoznać się z szeroką ofertą urządzeń i maszyn dla gastronomii (m.in. urządzenia chłodnicze, zmywarki, piece konwekcyjno-parowe oraz piece do pizzy, kuchnie gazowe i elektryczne, płyty grillowe, czy ciągi wydawcze). Nie zabrakło również stoisk z niezbędnym wyposażeniem (prezentowane były m.in. ekspresy do kawy, wyciskarki do soków, naczynia, opakowania jednorazowe).
Sposób na nudną zupę (2014-02-24)
Zupy z domowych przepisów stały się tak pospolite, że aż nudne? Oto kilka bezcennych wskazówek, dzięki którym zrobisz w swojej kuchni prawdziwą rewolucję, a Twoi najbliżsi jednogłośnie utytułują Cię kulinarną królową.
Bogaty program ramowy targów INTERNORGA (2014-02-21)
W terminie 14 – 19 marca 2014 w Hamburgu odbędzie się 88. edycja targów INTERNORGA przeznaczonych dla branży gastronomicznej, hotelarskiej, żywienia zbiorowego oraz cukiernictwa i piekarstwa. Targi Internorga jako najstarsza i największa w Europie oraz jedna z największych i najbardziej prestiżowych imprez wystawienniczych branży HoReCa na świecie dostarcza pełnego obrazu aktualnego stanu branży, a także informacji o najnowszych trendach i technicznych innowacjach, co stanowi cenną inspirację dla zwiedzających.
W sobotę 1 marca rozpoczyna się 5. edycja Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARGi. Do Katowic po raz kolejny zjadą specjaliści słodkich i piekarniczych branż, prezentujący nowoczesne technologie i innowacyjne rozwiązania wykorzystywane w produkcji wyrobów i artykułów cukierniczych, lodów i różnorodnego pieczywa. Ponad 100 wystawców z Austrii, Czech, Szwecji, Włoch i Polski zaprezentuje się na powierzchni ponad 3 tys. m2.
Rekordowa edycja targów INTERGASTRA w Stuttgarcie odzwierciedliła pozytywny nastrój w branży HoReCa. (2014-02-11)
Tegoroczna – 27. edycja jednej z największych i najważniejszych imprez wystawienniczych branży HoReCa w Europie – targów INTERGASTRA w Stuttgarcie okazała się rekordowa, zarówno jeśli chodzi o ilość uczestników jak i zajętą powierzchnię wystawienniczą. INTERGASTRA w 2014 roku została po raz pierwszy zorganizowana na powierzchni 100.000 m2, zajmując tym samym całą powierzchnię wystawienniczą, jaką dysponują Targi Stuttgarckie. Większa powierzchnia targowa była związana z większą liczbą wystawców – w targach wzięło udział w sumie około 1.300 firm (w 2012 roku:1.200), które zaprezentowały swoją ofertę przeznaczoną dla branży gastronomicznej, hotelarskiej, cukierniczej, cateringowej oraz lodziarskiej.
EuroGastro to doskonała okazja do zapoznania się z nowościami oraz trendami rynkowymi, porównania konkurencyjnych ofert, wymiany poglądów, doświadczeń, poszerzania wiedzy i doskonalenia umiejętności, a także - do nawiązania kontaktów handlowych z przedstawicielami firm z całego świata. Wystawcy Targów EuroGastro prezentują swoją ofertę w 4 sektorach: wyposażenie zaplecza kuchennego, wyposażenie sal restauracyjnych i barów, żwyność i napoje dla gastronomii oraz sektor kawowy.
Wyglądają pięknie a smakują jeszcze lepiej. Pobudzają zmysły bogactwem smaków i zaskakują słodyczą.Niosą ze sobą przyjemne doznania, pozostawiając niezapomniane wrażenie na długo po zniknięciu z talerza. Ciasta, ciasteczka i desery to specjały, których z pewnością nie zabraknie podczas zbliżających się IV Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO.
Już za niespełna miesiąc, w terminie 1 – 5 lutego 2014 na terenach targowych w Stuttgarcie znajdujących się tuż przy lotnisku i autostradzie A8 odbędzie się 27. edycja Międzynarodowych Specjalistycznych Targów Hotelarstwa, Gastronomii, Cateringu i Cukiernictwa INTERGASTRA.
Zapraszamy na IV Targi FOOD-to-GO (2013-12-20)
Już 5-6 lutego 2014 r. rozpoczną się IV Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Wydarzenie będzie miało miejsce w hali Amber Expo w Gdańsku. Jest to najważniejsza impreza gastronomiczna na Pomorzu w roku 2014, dlatego już dziś warto zarezerwować sobie ten termin. Organizatorem targów jest firma easyFairs® Poland, posiadająca wieloletnie doświadczenie w organizacji tego typu wydarzeń.
W terminie 14–19 marca 2014 w Hamburgu odbędzie się 88. edycja Międzynarodowych Targów Hotelarstwa, Gastronomii, Żywienia Zbiorowego, Piekarnictwa i Cukiernictwa INTERNORGA. Targi INTERNORGA to najstarsza i największa w Europie oraz jedna z największych i najbardziej prestiżowych imprez wystawienniczych branży HoReCa na świecie.
Komora chłodnicza (2013-11-27)
Żaden restaurator nie wyobraża sobie prowadzenia działalności bez odpowiedniego sprzętu chłodzącego i mrożącego. Bez konserwacji żywności nie miałby szans na prawidłowe przechowywanie produktów ani gotowych potraw. Jednakże wybór odpowiedniego sprzętu, który zagwarantuje jak najwyższą jakość i najniższe koszty utrzymania, nie jest prostą sprawą.
Planujesz dużą imprezę? Sprawdź, jak dobrać catering (2013-11-27)
Mając w planach zorganizowanie dużej imprezy, na którą zaproszone zostanie liczne grono uczestników, trzeba zadbać o każdy szczegół. Jednym z najważniejszych obowiązków organizatora jest dobranie odpowiedniego cateringu. Składać się na to będzie wybór firmy cateringowej, ustalenie menu oraz sposób, w jaki potrawy zostaną przyrządzone i podane. Na co należy zwrócić szczególną uwagę, by zapewnić gościom jak najlepszą obsługę cateringową?
HORECA® 2013 - Targi ze smakiem (2013-11-19)
Podczas 21. edycji Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®, połączonej z 12. edycją Targów Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD® oraz 11. edycją Międzynarodowych Targów Wina w Krakowie ENOEXPO® bogatą ofertę z zakresu wyposażenia hotelu, restauracji, małej gastronomii, artykuły spożywcze, wyjątkowe produkty regionalne i wina z całego świata zaprezentowało ponad 320 wystawców z różnych stron świata.
Nowością nadchodzącej edycji będzie strefa DESEROWE INSPIRACJE. Strefa dedykowana jest lodziarniom i cukierniom. Tutaj poznacie Państwo najnowsze trendy smakowe oraz sposoby dekorowania ciast i ciasteczek. Gościem specjalnym strefy będzie Pani Małgorzata Weber – Mistrz Karmelarstwa Artystycznego, specjalista „stylu angielskiego”, autorka podręczników „Pomysły i sposoby na dekoracje tortów” i „Od pomysłu do realizacji”, laureatka prestiżowego konkursu “Osobowość cukiernicza 2013”, członkini jury wielu europejskich konkursów cukierniczych.
To będzie największe i najważniejsze jesienne wydarzenie branży HORECA w Polsce. Doskonałe połączenie trzech imprez targowych, które każdego roku ściągają do Krakowa setki wystawców z całego świata oraz tysiące gości.
Najważniejsze wydarzenie kawowe na południu Polski (2013-11-05)
Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA w Krakowie to największe jesienne Targi branży HoReCa w Polsce. W dniach 13-15.11 zapraszamy na pokazy i prezentacje dotyczące kawy i jej jakości. Zapraszamy baristów z całej Polski.
Nowość! Deserowe Inspiracje na Targach Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO 2014 (2013-09-30)
Zadbamy o to aby oferta prezentowana podczas targów FOOD-to-GO Gdańsk była atrakcyjna i spełniła Państwa oczekiwania. Nie zabraknie więc sprzętu i wyposażenia gastronomicznego, opakowań, elementów wystroju wnętrz i wszystkiego co jest niezbędne przy prowadzeniu lokalu z gastronomią.
Aranżacje kuchni polegają na umiejętnym łączeniu funkcjonalności i elegancji, co jednak nie jest łatwe do zrealizowania. Duża ilość sprzętów kuchennych, które często muszą zmieścić się w pomieszczeniu średnich rozmiarów, wymaga przeanalizowania wszelkich możliwych rozwiązań.
MAMZ zaproszona została do organizacji branżowych imprez towarzyszącym targom. Oferta ta skierowana będzie do wszystkich odwiedzających targi jednak prezentacji i konkursów nie zabraknie oferty kierowanej do mistrzów - profesjonalistów w branży, szkół i uczniów w zawodzie cukiernika i piekarza jak i zakładów rzemieślniczych. Nowością będzie plebiscyt na wyjątkowy produkt.
15. Targom Piekarstwa, Cukiernictwa i Lodziarstwa BALTPIEK towarzyszyły będą trzy specjalistyczne ekspozycje: 17. Targi Wyposażenia i Zaopatrzenia Gastronomii, Hoteli i Sklepów GASTROEXPO, 12. Targi Przetwórstwa i Produktów Rybnych POLFISH oraz 16. Targi Mleczarstwa MLECZNA REWIA, tworząc kompleksową ofertę dedykowaną rynkowi spożywczemu. Zintegrowany projekt branżowy odbywał będzie się pod hasłem Zdrowo! czyli jak?
GASTROEXPO, Gdańsk 22-24 maja (2013-05-02)
17. Targi Wyposażenia i Zaopatrzenia Gastronomii, Hoteli i Sklepów GASTROEXPO towarzyszyły będą trzy specjalistyczne ekspozycje: 15. Targi Piekarstwa, Cukiernictwa i Lodziarstwa BALTPIEK 12. Targi Przetwórstwa i Produktów Rybnych POLFISH oraz 16. Targi Mleczarstwa MLECZNA REWIA, tworząc kompleksową ofertę dedykowaną rynkowi spożywczemu. Zintegrowany projekt branżowy odbywał będzie się pod hasłem Zdrowo! czyli jak?
Facet w kuchni naprawdę imponuje kobiecie (2013-04-27)
Jest wiele rzeczy, którymi można zaimponować kobiecie i jeszcze więcej takich, po których zrobieniu można stracić w jej oczach naprawdę wszystko. Jedną z rzeczy, którą można zdobyć jej uznanie jest kuchnia. Przecież nie od dziś wiadomo, że do serca dociera się przez żołądek, a ta stara i jakże prawdziwa zasada nie tyczy się tylko i wyłącznie zdobywania męskich serc przez kobiety właśnie.
Najstarsze i największe w Europie targi branży HoReCa potwierdziły swoją wiodącą pozycję (2013-03-18)
W dniach 8 – 13 marca w Hamburgu odbyła się 87. edycja najstarszych i największych w Europie oraz jednych z najbardziej prestiżowych na świecie targów branży hotelarskiej i gastronomicznej - Międzynarodowych Targów Hotelarstwa, Gastronomii, Żywienia Zbiorowego, Piekarnictwa i Cukiernictwa INTERNORGA.
IV edycja Targów SweetTARG zakończona pomyślnie (2013-03-14)
W dniach 3-5 marca odbyła się czwarta edycja Śląskich Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARG 2013. W tegorocznej wystawie swój udział na ponad 3 tys. m2 zgłosiło ponad 100 rzemieślników, producentów, dystrybutorów, importerów oraz usługodawców działających na rzecz branży cukierniczej, piekarniczej i lodziarskiej. Wystawę odwiedziło ponad 1700 profesjonalnych zwiedzających. Targom towarzyszyły liczne warsztaty, wykłady, panele dyskusyjne oraz prezentacje własne firm.
Targi SweetTARG Piekarze, Lodziarze i Ciastkarze spotkają się w Katowicach 3–5 marca 2013 (2013-02-26)
W niedzielę, trzeciego marca rozpoczyna się kolejna edycja Śląskich Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARG 2013. Do Katowic po raz kolejny zjadą specjaliści słodkich i piekarniczych branż, prezentujący nowoczesne technologie i innowacyjne rozwiązania wykorzystywane w produkcji wyrobów i artykułów cukierniczych, lodów i wielorakiego pieczywa.
Relacja z III edycji Targów dla Gastronomii, Lodziarni, Pizzerii, Barów Szybkiej Obsługi i Cateringu FOOD-to-GO (2013-02-13)
W dniach 5-6 lutego 2013 roku w hali AMBER EXPO w Gdańsku odbyła się III edycja Targów dla Gastronomii, Lodziarni, Pizzerii, Barów Szybkiej Obsługi i Cateringu FOOD-to-GO organizowana przez firmę easyFairs® Poland.
Bezpłatne wejściówki dla gości z Polski na targi INTERNORGA - najważniejsze targi branży HoReCa w Europie (2013-01-25)
W terminie 8 – 13 marca 2013 w Hamburgu odbędzie się 87. edycja Międzynarodowych Targów Hotelarstwa, Gastronomii, Żywienia Zbiorowego, Piekarnictwa i Cukiernictwa INTERNORGA. Targi INTERNORGA to najstarsza i największa w Europie oraz jedna z największych i najbardziej prestiżowych imprez wystawienniczych branży hotelarskiej i gastronomicznej na świecie. INTERNORGA jest barometrem branży gastronomicznej w Europie.
Zapraszamy na II Śląską Konferencję Piekarniczo-Cukierniczą oraz na Forum Piekarniczo-Cukiernicze, przygotowane przez Stowarzyszenie Piekarzy RP. W tym roku konferencja będzie odbywać się przez 2 dni. Wstęp wolny.
20 edycja Targów HORECA/GASTROFOOD - zakończona (2012-11-26)
10 tysięcy branżowych profesjonalistów odwiedziło w minionym tygodniu Kraków. Powód? Wyjątkowy. Trwała jubileuszowa edycja największych w kraju jesiennych Targów branży HORECA. 20. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®, 11. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD® oraz 10. Międzynarodowe Targi Wina w Krakowie ENOEXPO® to trzy, odbywające się w jednym miejscu i czasie, doskonale dobrane pod względem tematyki Targi, podczas których zaprezentowało się ponad 300 firm z Polski i Zagranicy.
III edycja Targów dla Gastronomii, Lodziarni, Pizzerii, Barów Szybkiej Obsługi i Cateringu FOOD-to-GO w Gdańsku to jedyne tego typu wydarzenie na Pomorzu. W nadchodzącej edycji (5-6.02.2013) szczególny nacisk położony zostanie na promocję zdrowej żywności i regionalnych przysmaków, ponieważ tradycyjna żywność jest tym, co najlepsze w każdym regionie.
Blisko 100 wystawców zaprezentuje swoje produkty i usługi dla branży eventowej podczas IV Targów Technologii i Usług dla Koncertów, Eventów i Kongresów Event 2012, które odbędą się w dniach 3-4 października w Centrum MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie. Przez dwa dni w jednym miejscu zwiedzający będą mogli zapoznać się z niestandardowymi atrakcjami eventowymi, aktualnymi rozwiązaniami technicznymi zapewniającymi odpowiednią oprawę wydarzeń, a także obiektami na organizację imprez czy usługami z zakresu ich obsługi. Ponadto targom towarzyszyć będzie szeroki program konferencji i prelekcji, podczas których polscy, a także zagraniczni eksperci będą opowiadać o kulisach eventowego biznesu.
Żywienie dzieci – wymagania wobec firm cateringowych (2012-09-12)
Żłobek, przedszkole i szkoła to miejsca, w których dzieci odkrywają i poznają otaczający je świat. Stworzenie optymalnych warunków dla prawidłowego rozwoju dziecka, profesjonalna opieka i edukacja, to niezwykle odpowiedzialne i wymagające zadania. Wykwalifikowana kadra pedagogiczna, bezpieczne i przyjazne otoczenie, zdrowe oraz smaczne posiłki to elementy wpływające na panującą w placówce atmosferę. Istotną rolę w budowaniu jej sukcesu odgrywają również firmy zewnętrzne, które w ramach współpracy przejmują część zadań. Podejmując decyzję o powierzeniu żywienia dzieci firmie cateringowej, warto wybrać odpowiedzialnego i solidnego partnera.
Targi HORECA® /GASTROFOOD® - atrakcyjne wydarzenia! (2012-06-20)
Hotel, pensjonat, restauracja, bar, kawiarnia, zajazd, ośrodek wypoczynkowy. Co je łączy? Zapewne to, że każdy z nich powinien dbać o najwyższą jakość świadczonych usług. Czy tak rzeczywiście jest? Sądząc po ogromnym zainteresowaniu hotelarzy i restauratorów Targami HORECA®/GASTROFOOD® zdecydowanie możemy uznać, że tak. Kolejna edycja tych znanych Targów odbędzie się tradycyjnie jesienią - od 14. do 16. listopada w hali przy ul. Centralnej 41A w Krakowie.
Serdecznie zapraszamy do udziału w IV Śląskich Targach Cukiernictwa, Piekarnictwa i Lodziarstwa SweetTARG, które odbędą się w dniach 3-5 marca 2013 roku w Katowicach. W tym trzydniowym spotkaniu dla branży cukierniczej, piekarniczej i lodziarskiej udział wezmą czołowi rzemieślnicy, producenci oraz dostawcy dodatków, surowców, urządzeń i technologii.
Na targach prezentowane będą najnowsze propozycje rynkowe, z których wiele będzie miało swoją premierę właśnie w Katowicach. Bogatej i zróżnicowanej ofercie wystawców towarzyszyć będzie interesujący program spotkań o specjalistycznym charakterze. Przygotowane zostaną pokazy technologii oraz konkursy z udziałem publiczności.
Wszystkich wystawców najbliższej edycji targów zachęcamy do zgłaszania swoich produktów do BEZPŁATNEGO konkursu na najlepszą ofertę Targów WorldHotel 2012. Konkurs jest doskonałą okazją do wypromowania danego produktu, nie tylko z uwagi na charakterystyczną nagrodę, ale również z powodu rozpowszechnienia informacji o laureatach i najlepszych produktach w najważniejszych mediach i portalach branżowych.
Tork na ISSA/INTERCLEAN 2012 – dla wygody (2012-05-09)
Międzynarodowe targi ISSA / INTERCLEAN w tym roku odbywają się w Amsterdamie w dniach 8 - 11 maja. Podczas targów marka Tork zaprezentuje szeroką gamę rozwiązań produktów i porad, dzięki którym utrzymanie czystości zwłaszcza w branży HoReCa staje się prostsze.
Zapraszamy na targi FOOD-to-GO w Chorzowie! (2012-04-16)
Już za dwa dni rozpoczną się targi FOOD-to-GO organizowane po raz czwarty na południu Polski, a po raz pierwszy w Hali Kapelusz w Wojewódzkim Parku Kultury i Wypoczynku w Chorzowie. Ciekawe miejsce w którym odbędzie się impreza oraz atmosfera sprzyjająca nie tylko do wypoczynkowi, ale i robieniu dobrych interesów to nie jedyne powody dla których w środę i czwartek warto odwiedzić targi.
W dniach 9 – 14 marca w Hamburgu odbyła się 86–sta edycja najstarszych i największych w Europie oraz jednych z najbardziej prestiżowych na świecie targów branży hotelarskiej i gastronomicznej - Międzynarodowych Targów Hotelarstwa, Gastronomii, Żywienia Zbiorowego, Piekarnictwa i Cukiernictwa INTERNORGA.
Targi SweetTARG zakończone sukcesem (2012-03-15)
Zakończyła się III edycja Śląskich Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARG 2012. Na ponad 3 tys. powierzchni wystawienniczej mogliśmy zobaczyć ponad 70 specjalistów słodkich i piekarniczych branż, którzy prezentowali nowoczesne technologie i innowacyjne rozwiązania wykorzystywane w produkcji wyrobów i artykułów cukierniczych, lodów i wielorakiego pieczywa.
Już w najbliższą niedzielę startuje trzecia edycja Śląskich Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARG 2012. Do Katowic po raz kolejny zjadą specjaliści słodkich i piekarniczych branż, którzy prezentować będą nowoczesne technologie i innowacyjne rozwiązania wykorzystywane w produkcji wyrobów i artykułów cukierniczych, lodów i wielorakiego pieczywa.
Jakie będą nowe trendy w gastronomii w nadchodzącym sezonie? Jak skutecznie przyciągnąć klientów oferując im smaczne przekąski? Czy produkt regionalny może stać się kulinarną wizytówką Pomorza? – na te i wiele innych pytań poszukiwali odpowiedzi właściciele lokali gastronomicznych z całego Pomorza, którzy w dniach 7-8 lutego odwiedzili targi dla gastronomii, lodziarni, pizzerii, barów szybkiej obsługi i cateringu FOOD-to-GO. Podczas dwóch dni targów swoje produkty i usługi zaprezentowało 65 wystawców z Polski i zagranicy, a stoiska targowe odwiedziło ponad 1 300 branżowych zwiedzających.
Rekordowa edycja targów INTERGASTRA w Stuttgarcie (2012-02-21)
Tegoroczna – 26-sta edycja jednej z największych imprez wystawienniczych branży HoReCa w Europie – targów INTERGASTRA w Stuttgarcie okazała się rekordowa. Na większej powierzchni wystawienniczej niż dotąd (w sumie na 90.000 m2) swoją ofertę dla hotelarstwa, gastronomii, cateringu, cukiernictwa, przemysłu kawiarnianego i lodziarskiego zaprezentowała rekordowa liczba wystawców – około 1.200 firm (w 2010: 980) z 24 krajów (Europa, Ameryka Płn. i Azja), w tym 5 firm z Polski – MechGo, Bumera, Kandela, Draco-Bis i Derrien & Fils. Targi odwiedziła również rekordowa liczba odwiedzających – ponad 85.000 fachowców z branży (w 2010: 80.000).
W terminie 11-15 lutego 2012 w Stuttgarcie odbędzie się 26-ta edycja jednej z najważniejszych i największych w Europie imprez wystawienniczych branży HoReCa – targów INTERGASTRA w Stuttgarcie. Tereny targowe zlokalizowane tuż przy lotnisku w Stuttgarcie oraz autostradzie A8 znów powitają ponad 80.000 gości odwiedzających targi.
Wraz z nadejściem wakacyjnego sezonu na całym Wybrzeżu pojawiają się nowe punkty gastronomiczne – nie brakuje wśród nich lodziarni, smażalni ryb, lokali oferujących kebab czy zapiekanki, a także sezonowych barów w których można spędzić czas sącząc drinka. Pomimo sporej liczby miejsc oferujących posiłki, wydaje się, że ich oferta jest dość jednolita, a podobną zapiekankę można zjeść i nad Bałtykiem, i pod Tatrami. Jak więc wyróżnić się nie tylko na tle lokalnej konkurencji, ale i w szerszym ujęciu?
Szerokie spektrum możliwości w zakresie pozyskania nowych klientów z sektora gastronomicznego oferują targi FOOD-to-GO, które odbędą się 7 i 8 lutego 2012 r. w Gdańsku oraz 18 i 19 kwietnia 2012 r. w Chorzowie. Targi te są wydarzeniem skierowanym do gastronomii, lodziarni, pizzerii, barów szybkiej obsługi i cateringu.
Targi HORECA® w gronie najlepszych! (2011-09-12)
Od kilkunastu lat Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA® pokazują najnowsze trendy w dziedzinie wyposażenia obiektów hotelowych i gastronomicznych. Ich jakość została doceniona przez prestiżową organizację – Światowe Stowarzyszenie Przemysłu Targowego UFI. HORECA® oraz odbywające się w tym samym czasie Międzynarodowe Targi Wina ENOEXPO® otrzymały certyfikaty UFI i dołączyły tym samym do grona najlepszych targowych imprez świata!
Małopolskie królestwo smaku na krakowskiej HORECE® 2011 - największych targach branży w Polsce! (2011-09-09)
Wyjątkowo smaczne i naturalnie wędzone wędliny, pachnące tradycją i słońcem miody prosto z pasieki, przyprawiane ziołami sery, pieczywo na zakwasie wypiekane według sprawdzonych przepisów przekazywanych z pokolenia na pokolenie, świeże soki i przetwory przygotowywane według tradycyjnych receptur, wykwintne alkohole i niespotykane trunki domowej produkcji. To tylko niektóre z produktów, których skosztować będzie można w Krakowie podczas 19. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA® i odbywających się w tym samym czasie 10. Targów Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii w Krakowie GASTROFOOD® (16 do 18 listopada 2011).
„Weekend z Szefem Kuchni” (2011-04-27)
Polska Edukacja gastronomiczna wystartowała – mówi Andrzej Bałdyga, szef kuchni Hotelu Bryza w Juracie. - Nauczyciele i uczniowie podchwytują nowe kulinarne trendy. Chcą je poznawać i uczyć się. Pojawiają się projekty finansowane przez Unię Europejską, które wspierają nauczanie zawodowe kucharzy – dodaje. Sam bardzo dobrze przyjrzał się edukacji gastronomicznej prowadząc w Bryzie oryginalny program „Weekend z Szefem Kuchni”.
Jeśli szukają Państwo produktów lub pomysłów, które urozmaicą menu, a także planują zakup nowych urządzeń gastronomicznych, to z pewnością warto wziąć udział w targach easyFairs FOOD-to-GO.
Między 11 a 14 kwietnia w Madrycie odbyły się międzynarodowe targi gastronomiczne Salon de Gourmets w Madrycie. Polska była gościem honorowym. W targach wzięła udział reprezentacja Fundacji Klubu Szefów Kuchni, w składzie: Karol Okrasa, Dariusz Struciński i Łukaszem Pielakiem.
Nowości na targach easyFairs Packaging Innovations (2011-03-21)
Utrzymanie dobrej pozycji w branży wymaga od przedsiębiorstw działających w niej wytężonej pracy. Ogromne pokłady wysiłku kierowane są jednak nie tylko w produkcję i promocję produktów posiadanych już w ofercie, ale przede wszystkim skupiają się na wytężonej pracy nad nowymi rozwiązaniami i technologiami. W końcu nadchodzi moment, kiedy konstruktor może zaprezentować swoje dzieło szerokiej publiczności i tym samym chociaż trochę zrewolucjonizować dotychczasowy rynek. Niewątpliwie okazją do takich prezentacji będą targi nowych rozwiązań w branży opakowań easyFairs Packaging Innovations.
Organizatorzy już dziś zapraszają do udziału w drugiej edycji targów easyFairs FOOD-to-GO Gdańsk, która odbędzie się w lutym 2012 roku oraz do odwiedzenia trzeciej edycji targów w Krakowie, w dniach 11 i 12 maja 2011 r. Z pewnością nie zabraknie ciekawych rozwiązań, które pozwolą Państwu wzbogacić ofertę na nadchodzący letni sezon.
Targi GASTROEXPO - to ekspozycja maszyn, urządzeń, technologii, wyrobów kulinarnych, używek dla gastronomii i artykułów do cateringu. Targi CIEPŁY BAŁTYK - to prezentacja najnowszych rozwiązań dla hoteli, pensjonatów, sal konferencyjnych, centrów SPA. Na Targach BALTPIEK swoją ofertę zaprezentują producenci maszyn i urządzeń dla przemysłu piekarniczego, cukierniczego i młynarskiego, a także urządzeń do produkcji lodów oraz różnego rodzaju dodatków smakowych.


Warning: include(modules/modules_adsense_left.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/platne/catering/public_html/modules/aktualnosci.php on line 27
Warning: include(modules/modules_adsense_left.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/platne/catering/public_html/modules/aktualnosci.php on line 27
Warning: include(modules/modules_adsense_left.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/platne/catering/public_html/modules/aktualnosci.php on line 27
Warning: include() [function.include]: Failed opening 'modules/modules_adsense_left.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php52/lib/php') in /home/platne/catering/public_html/modules/aktualnosci.php on line 27
Wybierz województwo
lub wybierz kategorię z listy:
Najnowsze firmy



Warning: include(modules/modules_adsense_left.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/platne/catering/public_html/modules/aktualnosci.php on line 27
Warning: include(modules/modules_adsense_left.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/platne/catering/public_html/modules/aktualnosci.php on line 27
Warning: include(modules/modules_adsense_left.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/platne/catering/public_html/modules/aktualnosci.php on line 27
Warning: include() [function.include]: Failed opening 'modules/modules_adsense_left.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php52/lib/php') in /home/platne/catering/public_html/modules/aktualnosci.php on line 27
Najbliższe targi i wystawy